top of page

Laserbehandling

På Afecto Skärholmen Hudmottagning erbjuder vi behandling med marknadens mest kraftfulla lasermaskiner som används för behandling av bland annat aktiniska keratoser och vårtor.

För att avlägsna aktiniska keratoser kan vi behandla med YouLaser Surgical som är en kirurgisk koldioxidlaser som kan användas istället för operation med skalpell. 

Vid behandling av vårtor (läs mer om vårtor här) använder vi oss av N:d YAGlaser, en kärllaser som skapar en värmeutveckling som gör att kärlväggarna drar ihop sig vilket i sin tur gör att blodförsörjningen till vårtan stannar av. 

Om koldioxidlaser Youlaser Surgical

YouLaser Surgical är en kirurgisk koldioxidlaser som kan användas i stället för skalpell. Koldioxidlaser sänder ut elektromagnetisk strålning med en våglängd på 10.600 nm, därför är laserstrålarna osynliga med blotta ögat. Behandling med koldioxidlaser bygger på brännglasprincipen där  den fokuserade ljusenergin absorberas helt av huden och omvandlas till värmeenergi. Man kan i princip behandla det mesta med laser.

Fördelarna med kirurgisk koldioxidlaser är många jämfört med skalpell. Genom att variera laserns och grad av fokusering justerar man så att lasern kan användas för att koagulera, förånga eller skära. Allt detta utan att beröra huden och behandlingen är där med en helt steril procedur.

 

Med denna laser behandlar man med hög precision och oftast utan blödning. Den ger även mindre svullnad, mindre smärta och mindre risk för ärrbildning än en skalpell. Mindre ingrepp kan oftast göras utan bedövning. Jämfört med skalpell blir eftervården mindre omfattande och dessutom minskar risken för infektioner och ärrbildning. 

Behandling av vårtor med ND:YaG laser

På Afecto Skärholmen Hud erbjuder vi behandling mot vårtor med ND:YaG laser som avger ljusenergi med våglängden 1064 nM och innebär att vi inte skadar huden på ytan utan att ljusstrålen går ända ner till själva roten till vårtan. En 1064 nm våglängd Nd: YAG-laser sänder ett ljus in i huden som dras till blodkärlet och det bildar en värmeutveckling som gör att kärlväggarna drar ihop sig vilket i sin tur gör att blodförsörjningen till vårtan stannar av. 

 

Genom behandling med ND:YaG laser kan vi på så vis behandla viruset lokalt och slutligen eliminera själva vårtan. Oftast räcker ett behandlingstillfälle men detta kan behöva upprepas för att helt få bort vårtan. Laserbehandlingen är både snabb och effektiv.

20221104_081404.jpg
bottom of page